Wednesday, 18 May 2011

JAPANESSE CHESSE CAKE

Setelah beberapa kali lin wat kek ni x naik gebu..akhirnya kali ni menjadi kek ni.gebusss je.menghabiskn baki keju cheddar 3keping.susu segar pulak xde ln hentam pakai susu tepung je.Sedap koooo....ank2 suka.Puteri lin yg 8bln ni pn suka....

resepi

4-5keping keju cheddar
200ml susu segar(pakai susu tepung je lin)
70g tepung kek(tepung gndum ayak 3x)
70g gula kastor
70g mentega
1sd kfc cream of tartar-ni lin tmbh ada yg buat ltk jus lemon
4bj telo-asingkn putih n kuning

Koyak2kn keju kecil2-lin parut je.masakkn dgn susu ats api yg kecil hgga keju larut.msuk mentega.ttp api.pukul kuning telo hgga kembang kemudian msukkn ke dlm adunan keju.kacau rata.msuk sikit2 tepung.Dlm bekas lain pukul putih hgga buih msukkn gula n cream of tartar pukul lg hgga kembang jd soft peak,btanduk bila angkat x jatuh.msuk ke dlm adunan keju.kaup balikkan.bakar secara steam bath selama 1jam pd suhu 160-170.selamat mencuba...

No comments:

Post a Comment